Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αττικό Πάρκο Ωράριο και Δελφίνια




Το Αττικό Πάρκο ανοίγει στις 9 το πρωί και παραμένει ανοιχτό μέχρι τη δύση του ηλίου.
Η καλύτερη ώρα να επισκεφτείς το Αττικό Πάρκο είναι, αν έχεις υπ’ όψη σου τα ωράρια των εκπαιδευτικών ξεναγήσεων. Γιατί σίγουρα θα είναι κρίμα να φτάσεις μέχρι τα Σπάτα, να κόψεις μια χαρά τα εισιτήρια και μετά να αντιληφθείς ότι δεν μπορείς να δεις τα δελφίνια, επειδή το πρόγραμμα της ξενάγησης έχει ήδη ξεκινήσει. Ή να χρειάζεται να περιμένεις κάποιες ώρες για να μπεις στο επόμενο. Ανάλογα λοιπόν με το τι σας ενδιαφέρει να δείτε με την οικογένεια ή με την παρέα, κανονίζετε και το πότε θα φτάσετε στο Αττικό Πάρκο.

Για τα δελφίνια, που θα πρέπει να πληρώσετε παραπάνω 3 ευρώ στο ταμείο, αν θέλετε να τα δείτε, οι ώρες είναι: μιάμιση και τρισήμιση το Σαββατοκύριακο και εντεκάμιση και τρισήμιση τις καθημερινές.
Μην τσιγκουνευτείτε στο ταμείο τα 3 ευρώ, γιατί, σας προειδοποιώ: Απ’ έξω από το δελφινάριο του Αττικού Πάρκου δεν φαίνεται απολύτως τίποτα. Εκτός από μια μικρή πισίνα όπου, έτσι για δείγμα, υπάρχει μια θαλάσσια λιονταρίνα με το παιδάκι της. Αλλά σίγουρα, θ’ ακούτε από μέσα τους θορύβους και θα ΖΗΛΕΥΕΤΕ! αν δεν έχετε μεριμνήσει να είστε έγκαιρα για να μπείτε. Για την ιστορία, τα δελφίνια του Αττικού Πάρκου έχουν το καθένα το όνομά του, αλλά μην θεωρήσετε ότι «ακούνε» σε ονόματα. Ήχους αναγνωρίζουν μόνο. Αλλά, εντάξει, έτσι κι αλλιώς, θα το δείτε και μόνοι σας ότι είναι πανέξυπνα θηλαστικά.

Τους χιμπατζήδες τους ταῒζουν στη μιάμιση. Τις αρκούδες μια ώρα πριν και τους λεμούριους στις δώδεκα παρά τέταρτο. Αν θέλετε να δείτε πώς ταῒζονται οι λύκοι και τα λυκόπουλα, να είστε εκεί πριν απ’ τις 3 παρά τέταρτο. Αν φτάσετε γύρω στις 3 θα προλάβετε το τάισμα των αφρικανικών πιγκουίνων. Στις 2 ξεκινάει η παρουσίαση της πτήσης των αρπακτικών πτηνών. Αυτή η ώρα ισχύει μέχρι 15 Ιουνίου (έχει κι άλλη μια ώρα αργότερα). Ενώ το καλοκαίρι μπορείτε να δείτε την πτήση των αρπακτικών πουλιών στη μία παρά τέταρτο.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να φτάσετε στο Πάρκο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν απ’ την εκπαιδευτική ξενάγηση που σας ενδιαφέρει, γιατί, ανάλογα και την ημέρα και την ώρα, μπορεί να πετύχετε σε μεγάλη ουρά στο ταμείο. Γενικά, τα Σαββατοκύριακα έχει πολύ κόσμο. Εξάλλου, θα χρειαστείτε και μερικά λεπτά για να βρείτε κάπου να παρκάρετε στο όντως μεγάλο πάρκινγκ χωρίς έξτρα χρέωση, αλλά είναι πιθανό να χρειαστεί να περπατήσετε κάμποσο μέχρι να φτάσετε στο ταμείο και την είσοδο.

Κάτι που πρέπει επίσης να υπολογίσετε είναι ότι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι τεράστιο και πρέπει να έχετε στη διάθεσή σς αρκετές ώρες για να το γυρίσετε.
Ερώτημα: Τον παππού και τη γιαγιά να τους πάρετε μαζί ή όχι; Και βέβαια να τους πάρετε! Η θέα των ζώων θα τους χαρίσει εικόνες που θα τους δώσουν μεγάλη χαρά. Και τι γίνεται με το περπάτημα, θα σκεφτείς. Κανένα πρόβλημα. Υπάρχει καφετέρια, όπου, αν κουραστούν, μπορούν να καθίσουν και να περιμένουν τους γονείς και τα παιδιά. Η καφετέρια βλέπει στην αφρικανική σαβάνα. Επειδή όμως οι δυνάμεις των μεγάλων ανθρώπων είναι περιορισμένες, η συμβουλή μας είναι, αν πάτε μαζί με τους παππούδες, να ξεκινήσετε από τη μεριά όπου βρίσκονται τα μαϊμουδάκια. Ακόμα και η πιο βαριά γεροντική μελαγχολία θεραπεύεται μια χαρά (έστω και προς στιγμή) όταν αντικρίζεις τα μαϊμουδάκια να παίζουν. Ειδικά όταν δεις αυτό που παίρνει φόρα και τρέχει ν’ αρπάξει το σχοινί για να κάνει κούνια, ό,τι κι αν έχεις, τα ξεχνάς όλα! 

Πριν βγείτε στην έξοδο, αφιερώστε λίγο ακόμα χρόνο για να κάνετε μια επίσκεψη στο μαγαζί του Αττικού Πάρκου, που βρίσκετα, καθώς βγαίνετε, δεξιά απ’ το ταμείο. Εδώ μπορείς να βρεις από μπλούζες με ζωγραφισμένα δελφίνια, μέχρι λούτρινα ζώα κάθε είδους (μαϊμουδάκια, φίδια, δελφίνια, τίγρεις), εννοείται κούπες με ζώα, μολύβια και στιλό, γόμες κλπ, σύνεργα ζωγραφικής για τους μικρούς φίλους που έχουν όρεξη να ζωγραφίσουν μόλις γυρίσουν σπίτι, με έμπνευση από τα ζώα, τα πουλιά και τα θαλάσσια θηλαστικά που έχουν δει στο Ζωολογικό Αττικό Πάρκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου