Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Αττικό Άλσος

Η Αθήνα στο πιάτο από το Αττικό Άλσος


Έξω από το Αττικό Άλσος βρίσκεται η καφετέρια Zafiro (πρώην Zeppelin). Μπορείς να καθίσεις για καφέ αλλά και για ένα κλαμπ σάντουιτς. Η θέα είναι εκπληκτική, αλλά οι τιμές λίγο τσουχτερές. Μέσα στο Άλσος μπορείς να καθίσεις για φαγητό στο εστιατόριο Υάδες. Ο κ. Περικλής, ο μετρ, συστήνει το κοτόπουλο φιλέτο Υάδες, που μας μαρτύρησε ότι φτιάχνεται ως εξής: πρώτα στη σχάρα και μετά στο φούρνο όπου ψήνεται με τυρί και συνοδεύεται με σος μουστάρδας. Επίσης μπορείς να πάρεις ποικιλία ψαρικών ή κρεατικών, μπιφτέκι…

Τα δυνατά γλυκά τους είναι τα μπράουνις, το τιραμισού και οι βάφλες με παγωτό. Οι βάφλες ψήνονται εκείνη την ώρα. Τη βγάζεις με 25-50 ευρώ το άτομο. Το καλό είναι ότι δεν πληρώνεις το πάρκινγκ. Εδώ μπορείς να καθίσεις από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 με 3 το βράδυ, κάθε μέρα. Η θέα του Υμηττού θα σε αποζημιώσει. Η Αθήνα κυριολεκτικά στο πιάτο και από εδώ. Όταν κουραστείς από τις βόλτες μέσα στο πράσινο, μπορείς να καθίσεις και στα παγκάκια. Το καλοκαίρι γίντονται στο Αττικό Άλσος συναυλίες.

Επίσης λειτουργεί και ο θερινός κινηματογράφος Ciné Attikon - Theo Angelopoulos. Μια χαλαρή βόλτα μέσα στο Αττικό Άλσος μπορεί να σου πάρει μιάμιση ώρα, αν είσαι διατεθειμένος να περπατήσεις και να περιηγηθείς όλες τις εγκαταστάσεις μετά τη διαμόρφωση του 2010. Σήμερα το Αττικό Άλσος διαθέτει 10 γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ και δύο παιδότοπους. Κι όσο για δέντρα, υπάρχουν 1165 δέντρα και 1277 φυτά. Πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα τη βόλτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου